2024-11-28
紅磡多嘢食就係人都知,放工同事一齊去覓食😋呢間日式小店門面都夠晒日本特色,想入嚟試好耐,好彩今日有同伴一齊品嚐🤤每次經過都好多人排隊,今日都係!🍽️ 慢煮和牛牛小排我哋一人叫咗一個套餐,我就好想食牛,所以見到呢個限量慢煮和牛牛小排🥩就即刻order咗🤤牛小排燉到啱啱好,仲有牛味,而天氣開始轉涼,我就揀咗冬日限定嘅湯水鯊魚骨濃雞湯稻庭烏冬🍜食完即刻暖笠笠☺️而且每個套餐仲會包兩款小食,好鍾意紫薯嘅我就揀咗青蘋果紫薯球同埋酸忌廉煙肉薯仔沙律🥗食完飯食返少少甜品特別滿足,一上枱面有好豐富嘅套餐喺我哋面前慢慢食😝🍽️ 慢煮黑毛豬配玉桂蘋果蓉同事就叫咗呢個黑毛豬配玉桂蘋果蓉套餐,小食就揀咗青蘋果紫薯球同埋南瓜🤭佢就係想試一試蕎麥麵,拎住一小撮蕎麥麵去浸返冰涼蕎麥麵汁,好有日本嘅味道👅講返個黑毛豬又係炆到啱啱好,慢煮嘅豬肉肉味好出,配埋蘋果蓉真係絕配😍🌟仲食人情味添🎌🍽️ 紅豆白玉+蜜瓜福餅女人係有第二個位係食甜品嘅,兩個都鍾意食煙煙韌韌嘅小丸子,所以就叫咗呢個紅豆白玉,食完飯食呢個甜甜地嘅甜品真係冇得輸,而想讚一讚呢個蜜瓜餅嘅蜜瓜味好濃,下次都一定會追加!
🍽️ 慢煮和牛牛小排
🍽️ 慢煮黑毛豬配玉桂蘋果蓉