2021-01-21 783 瀏覽
呢間煎餅真係好好味!每次經過都會想食,但係次次都冇肚食。今次咁啱同朋友仔去食完午餐之後,心血來潮想食,就去試下。煎餅一如既往都係咁好味,餅皮軟糯,仲有一陣蛋香。餅皮上的白芝麻係點睛之筆,令餅皮更香。餡料方面,不可以根據自己口味揀鍾意既餡料,我最鍾意食北京烤鴨味,雖然北京烤鴨有啲鹹但夾埋餅皮同其他餡料一齊食就會中和返,剛剛好。店主通常會叫人加3蚊可以加d脆脆,類似蛋散之類既嘢,加左之後口感更上升一個層次。個人覺得值得加。值得一提就係佢餡料會加幾片青瓜,可以令口感豐富之餘又唔會咁滯,食落幾fresh。不過價錢都唔平,成40幾蚊個,但係份量又有啲大,一個人食太飽,要同朋友share先得。如果可以整細dd,賣平d,咁就更好啦!