今次嚟到位於紅磡黃埔嘅那杯早餐紅茶 ✨一直都覺得大角咀那個嘅茶飲好好飲 次次食那個都一定要嗌返杯😋好開心佢而家喺紅磡黃埔嗰邊開咗台式嘢飲嘅分店 勁方便隨時隨地買黎飲🥳————————————————❶ 香檳青提金萱霧雪 $38原來霧雪係沙冰✨依杯青提沙冰配料有蘆薈粒和切粒青提子 而topping有青檸和一塊葉😋味道好清甜!飲到好清新嘅清提味(飲落個味一啲都唔假!!應該係用新鮮青提整嘅🥰)同時又不失金萱茶香 再加上甜度完全可以接受 (平時飲嘢一定要走甜 不過今次想試吓佢原汁原味係咩味 所以冇調整到甜度)❷ 白桃阿里山肉肉 $36入面有蘆薈粒和白桃果肉 同上一杯一樣 桃嘅味道非常突出但同時唔會搶咗茶味🤣個人覺得幾出色✨不過呢一杯感覺略甜!下次再飲應該會少甜😚❸ 晨光白蘭奶茶凍 $30奶茶凍夠晒q彈 好得意🤣個茶底有少少似炭培嘅感覺 幾有趣😚甜度都係啱啱好✨➍ 晨光白蘭花 $22白蘭花茶好有茶香🤤好濃😚好fresh😆感覺佢係有少少似茉莉花茶🤣幾清香😋————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑| 9/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕

————————————————

❶ 香檳青提金萱霧雪 $38