2022-01-31 747 瀏覽
之前經過好多次呢個藍牆紅色門嘅門口,真係唔知佢係一間印度餐廳… 根本睇唔出佢係一間餐廳… 今次有朋友帶我食好西先有機會入去。入左門口就落樓梯,真係有種別有洞天嘅感覺,裝飾、枱櫈、餐具都有濃厚嘅異國風情!剩係去打卡都抵!一齊睇下個Set Lunch 有咩食啦!PANI PURI WITH JAL-JEERA呢個貌似山根嘅炸麵粉波波入面有啲薯仔,鷹嘴豆同香料,食之前淋啲酸到盲公開眼嘅汁落去,一啖一個,好開胃!上枱之後盡快食啦,山根個底淋左之後唔好食!ALOO TIKKI CHAAT & TANDOORI CHICKEN SALAD薯餅上面有啲鷹嘴豆同紅石榴粒粒,好咬又好香,不過個醬入面有好酸嘅羅望籽醬,我要抿走哂啲汁先食到個薯餅… 個沙律就正正常常地酸啦😂😂😂😂食左3個頭盤之後… 我開始酸到懷疑人生… 好彩之後嘅主菜開始啱我口味!PINK SALT SALMON 兩舊好香印度味嘅烤三文魚。7成熟,入面仲有啲生生地,呢個熟度可以話perfect 池!, 表面焦香、入邊又有水分,配埋啲香料,好食! TANDOOR GOBI 想食啲菜,見到又有烤西蘭花,所以就揀左佢啦!估唔到佢係一個驚喜!雖然佢

PANI PURI WITH JAL-JEERA

PANI PURI WITH JAL-JEERA

ALOO TIKKI CHAAT

個沙律就正正常常地酸啦😂😂😂😂

TANDOOR GOBI
想食啲菜,見到又有烤西蘭花,所以就揀左佢啦!估唔到佢係一個驚喜!雖然佢個樣好燶,但其實佢有一顆多汁嘅內心。個醬有啲辣,但點左佢之後,清新嘅小花變身成為火辣辣嘅性感小花😂😂😂😂

OLD DELHI BUTTER CHICKEN
食印度野又點可以唔叫番個咖喱食下呢!呢個牛油雞甜味比較重而且唔辣,濃度啱啱好,點Naan 一流!不過啲雞有啲柴,但係又有乜所謂… 個汁好食就得啦!

NAAN

NAAN 🫓
有冇人同我一樣,食印度野就係為左食Naan 架🙋🏻‍♀️🙋🏻 我真係好鍾意食呢塊餅!個餅新鮮焗起,邊邊脆脆地,個餅就軟得黎好煙韌,就咁食都可以拍1塊!我地揀左蒜味同牛油味。蒜味Naan 一黎到已經聞到好香嘅蒜蓉味,食落口更加不得了,而牛油味相對清淡啲,但其實佢都好香好好食!索埋啲咖哩汁食真係不得了~ 諗到都流緊口水🤤

Chai Tea

最尾仲有可以揀咖啡,拉茶或者甜品
我梗係揀咖啡啦😂😂😂😂😂 呢兩杯係朋友嘅,我Mei Mei 左一啖,反左白眼,Mei 多啖差啲暈左😅😅 我係廢柴🥲🥲 拉茶係滑嘅,仲有一種另人好暖嘅感覺… 但佢嘅奶騷味加埋啲香料,飲奶茶飲到有羊味係咩玩法… 我真係搞唔掂🥲🥲🥲 如果你係鍾意食羊嘅,我覺得你真係要去試下!真係好鬼騷!!!
我嘅兩位朋友飲得好開心… 而我就默默地篤手指同飲咖啡啦😅

Lunch Menu
$178 p.p
Starter + Tandoor or Curry + Dessert
$218 p.p
Starter + Tandoor + Curry + Dessert

雖然我唔太喜歡佢嘅前菜,但所有嘅主菜我都覺得非常滿意!Lunch Menu 仲包埋free flow 嘅紅白酒,我唔飲酒就飲左杯橙色嘅汽水,抵到咁,難怪咁多人去食!
2022-01-26
ALOO TIKKI CHAAT