2015-02-13 376 瀏覽
星期5係大圍搵糖水店又真係不易既事跟住openrice黎到 甜心店店內唔係太大,已經滿座,跟住叫我地上樓上坐原本係樓上無咩人的,過多一陣就已經坐滿曬人可能環境細,覺得係有嘈吵左少少~餐牌到搵到好多款既甜品,糖水見到MOVENPICK雪糕,雙眼立即發光搵下邊D係有雪糕先得白果腐竹雞蛋糖水($22)天氣冷,飲下熱既糖水黎暖下身~內有幾粒白果同香濃腐竹香味味道又幾似豆漿,但比較甜D,加上大大隻雞蛋,飽曬~法式紅酒燴梨配雪糕poire au vin rouge with ice cream($45)睇個賣相好靚.其實係唔知點食~經過職員的介紹後~一切開個梨先,成個梨是係用紅酒浸,所以梨身全係深紅酒色.左邊是開稀左的紅酒汁,右邊是提子冧酒味的movenpick提子冧酒雪糕好滑,酒味仲重過紅酒汁梨就係食到有淡淡紅酒味,加多一少少既雪糕一口食下去真爽~個椰皇好大個,3個人分食到好多,椰汁蛋白好香濃,仲要熱辣辣已經拎到俾客人食我覺得熱食先好味道~係店內,用手機上FACEBOOK打,一人可以減2蚊,大家記得打呀.有得平多2蚊
星期5係大圍搵糖水店又真係不易既事
跟住openrice黎到 甜心店
店內唔係太大,
已經滿座,跟住叫我地上樓上坐
原本係樓上無咩人的,過多一陣就已經坐滿曬人
可能環境細,覺得係有嘈吵左少少~
餐牌到搵到好多款既甜品,糖水
見到MOVENPICK雪糕,雙眼立即發光
搵下邊D係有雪糕先得
白果腐竹雞蛋糖水
白果腐竹雞蛋糖水($22)
天氣冷,飲下熱既糖水黎暖下身~
內有幾粒白果同香濃腐竹香味
味道又幾似豆漿,但比較甜D,
加上大大隻雞蛋,飽曬~
法式紅酒燴梨配雪糕
睇個賣相好靚.
其實係唔知點食~
經過職員的介紹後~
一切開個梨先,成個梨是係用紅酒浸,
所以梨身全係深紅酒色.
左邊是開稀左的紅酒汁,右邊是提子冧酒味的movenpick
提子冧酒雪糕好滑,酒味仲重過紅酒汁
梨就係食到有淡淡紅酒味,加多一少少既雪糕
一口食下去真爽~
椰皇鮮奶燉蛋白(
個椰皇好大個,3個人分食到好多,
椰汁蛋白好香濃,
仲要熱辣辣已經拎到俾客人食
我覺得熱食先好味道~
係店內,用手機上FACEBOOK打,
一人可以減2蚊,
大家記得打呀.有得平多2蚊