2020-07-05 354 瀏覽
嚟開南昌第一次嚟V-Walk呢個商場,入面都有好多品牌同餐廳,想挑戰下自己就嚟到呢間素食自助餐餐廳食個dinner 😋一入到門口就覺得零舍唔同,原本以為牆身只不過用咗普通牆紙, 點知近望先發現原來顏色和圖案都係人手畫上去既,用咗大自然春夏秋冬嘅變化作主題🌿🌳素食選擇都算係幾包羅萬有,有最基本嘅蔬菜、甜品、素肉等,亦有啲幾新奇嘅素食,例如素食壽司包括三文魚同埋吞拿魚壽司。店長話「魚生」都係用蒟蒻同紅蘿蔔等嘅材料製成,並冇人造色素,雖然口感比較爽口,但外表絕對可以呃到人。而個人覺得最似「真肉」就一定係素叉燒同埋素吉列豬扒!🤣 無論係外表口感定還是醬汁,都同平時食嘅好相似,必推🤩甜品方面就有macaron同泡芙等,仲有得食糖水😋 依家去每人仲會送一個火鍋添🥳