2023-06-29
今日食左久違嘅素食,因為成日覺得會好淡。平時都知我係食肉獸🤣但係今次食竟然覺得味道好濃,原來印度素食都可以咁好食周圍都掛滿colourful嘅廚具裝飾,環境舒服🩷Bambaiya Dahi Puri🥠 $79之前食過其他Puri都係自己淋個汁上去,呢到一上黎就已經淋好左,所以都建議快啲食,唔係個外殼會好快唔脆,味道甜甜酸酸,入面加左yogurt ,一咬落去啲汁就係個口到爆出黎,有種清爽嘅感覺🤗🧡Pav Bhaji 🍅🍞$95質感較濃嘅一個印式蔬菜醬,番茄洋蔥味重,帶辣味,配上烘到金黃色嘅餐包,夾住黎食,美味😋💚Paneer Tikka🧀 $115其實就係燒過嘅印度棉花芝士,口感軟身,咬落去以為係豆腐,帶一點乳酪嘅味道。有兩款口味,一半係薄荷綠醬,另一半係微辣洋蔥醬味道嘅紅醬,仲可以配搭番茜薄荷汁一齊食💙Dum Aloo Punjabi🥘 $99薯仔咖哩,顏色呈鮮艷橙色,味道香辣,帶濃郁香料味,個咖喱夠出色,唔會覺得自己食緊素食,好惹味💜Garlic Naan🧄$45又薄又脆!烘得剛剛好,蘸上咖喱醬勁好食🤤建議一碟咖喱可以叫多一份naan,因為咖喱多,會用唔晒💛Mango Lassi 🥭
周圍都掛滿colourful嘅廚具裝飾,環境舒服
🩷Bambaiya Dahi Puri🥠 $79
🧡Pav Bhaji 🍅🍞$95
💚Paneer Tikka🧀 $115
💙Dum Aloo Punjabi🥘 $99
💜Garlic Naan🧄$45
💛Mango Lassi 🥭$59
當然點都叫番杯試下嘅,質感非常濃稠,有啲似楊枝甘露嘅感覺
❤️Chilli Guava 🍹$59
店員推介,除左印度菜必點嘅芒果lassi之外,終於試下印度飲品🤪睇簡介係帶辣味嘅番石榴汁,飲落就唔覺有辣味,味道清新