2019-09-25
朋友每星期一次食素食為主,帶我嚟The Joomak食新豬肉?!素水晶豬肉冷麵配傳統豆花醬汁OMN!pork $168新舊食品混搭,素泡菜、甘筍絲、青瓜豆花汁打到起泡泡咁,厚身d口感。黃豆粉同芝麻醬加左更香麻,芝麻個麻。素水晶豬肉有似淆肉既上層,肉身豬肉碎整成咁,味道好似用配上微豆味。勁真,幾可亂真!韓烤牛肉冷麵配薑柚豉油汁Korean bulgogi beef $168泡菜、甘筍絲、青瓜、溏心蛋薑柚豉油汁中,柚子味好重。要跟steps食,先放麵、汁、料等等。冷麵爽口有口感。青瓜幾多又多汁,泡菜好少辣,入醬汁後香口d。韓烤牛肉係得我食,甜度適中,肥肉不算多,份量比想像中多。忍唔住口飲左兩啖薑柚豉油汁,柚子味清新再加返d咸咸地豉油。冷麵搞散d食會冰d掛汁d。牛油果開心果炸雞 $188 (素)Vegetarian avocado pistachio fried chicken上枱樣貌唔似素食,多多牛油果醬多又粗。反而開心果要係底先見到多d。第一口咬落去脆皮?心諗唔係叫左真雞肉呀嘛!之後再食係嫩雞肉咁,哈哈。脹卜卜咬到肉絲咁,幾好味道。原來素肉都可以咁香口,又creamy!芝士粉提味。水果柚
素水晶豬肉冷麵配傳統豆花醬汁
OMN!pork $168
新舊食品混搭,素泡菜、甘筍絲、青瓜
豆花汁打到起泡泡咁,厚身d口感。
黃豆粉同芝麻醬加左更香麻,芝麻個麻。
勁真,幾可亂真!
韓烤牛肉冷麵配薑柚豉油汁
Korean bulgogi beef $168
泡菜、甘筍絲、青瓜、溏心蛋
牛油果開心果 炸雞 $188 (素)
上枱樣貌唔似素食,多多牛油果醬多又粗。
原來素肉都可以咁香口,又creamy!芝士粉提味。
水果柚子茶 $138/2人
Fresh fruit yuzu iced tea
仙氣上枱,店員會幫手搞拌。好冰凍,味道重在柚子橙汁,好解喝。士多啤梨同藍莓就帶酸甜。開胃飲品。