2020-01-09
素年喺素食界大熱,有好多人都讚好味,細細既餐廳一位難求,唔book位基本上都食唔到,所以大家記得book位。素年係新派素食,好多菜式都有用植物肉,不過都有蔬食啱唔特別鐘意植物肉既人,滿足唔同人既需要。個燕麥奶用左藜麥黎取代珍珠,感覺更健康。細細粒既藜麥又冇珍珠咁滯,飲完都仲食到野。依個冬蔭公飯絕對係必食!酸酸辣辣好開胃,好有泰國風味,唔食得辣既朋友記得叫少辣,因為都幾辣。肉醬意粉用impossible meat做,似肉到呢根本就係食緊真既肉醬意粉,啱哂想食下素既食肉獸!吉列豬扒三文治用新豬肉製作,炸得酥脆又有肉既口感。三文治可以揀純素,略嫌有少少唔夠重口味,如果可以加塊daiya素芝士就perfect喇。蕃薯條本身係配burger,但原來都可以散叫,好大碟,食到好飽。素年既質素配依個貼地價錢真係好抵,抵佢地成日爆滿既!
素年既質素配依個貼地價錢真係好抵,抵佢地成日爆滿既!