2023-06-05
上次要多謝細妹投餵,我先有機會食到揉然地既濃縮粟包包🌽🙈想睇食評既話,記得睇返下面既TAG⬇️,仲有好多不同地區麵包店介紹架❤️今次我終於自己去朝聖,買左款又係我好想試好耐既麵包😈- 紫著拉絲麻糬包🍠 $18將包體用微波爐翻熱1分鐘,包體很鬆軟煙韌☺️✨PS: 可以用一張濕左既紙巾/濕布包住麵包表面,即使用微波爐翻熱依然能保持包體鬆軟程度🥰內餡充滿極多新鮮綿密甘甜紫著蓉,香味十足🥳經翻熱後的軟糯麻糬好好味,做到輕微拉絲效果🤏🏻 🤏🏻可惜係麻糬份量唔夠多,拉絲效果唔夠澎湃,有少少唔夠喉🫢🫢如果麻糬份量多啲,味道一定會更加好食哦🥹🥹搞到我食完都心絲絲好想再翻兜呀🤤🤤 值得一試😍- 濃縮粟 - 粟米濃湯麥粉酸種包🌽 $30包體係麥粉酸種麵包製成,都幾特別🤗 坊間較為少見!先將包體翻焗10分鐘,包體變得香脆金黃,帶有淡淡麥香☺️☺️✨PS: 我妹唔鐘意食麥包,就覺得包體還好吧🥴🫣但我好鐘意食麥包,就覺得VERY GOOD👍👍內餡充滿粟米濃湯,一咬開就流曬出嚟🤭🤩仲有粟米粒粒加強口感,真係一款充滿粟米香既麵包😆😌📍 揉然地 – 何文田紅磡蕪湖街155號地舖 (經何文田地鐵站去最快!)@leisurely_
今次我終於自己去朝聖,買左款又係我好想試好耐既麵包😈
- 紫著拉絲麻糬包🍠 $18
將包體用微波爐翻熱1分鐘,包體很鬆軟煙韌☺️
內餡充滿極多新鮮綿密甘甜紫著蓉,香味十足🥳
經翻熱後的軟糯麻糬好好味,做到輕微拉絲效果🤏🏻 🤏🏻
可惜係麻糬份量唔夠多,拉絲效果唔夠澎湃,有少少唔夠喉🫢🫢
如果麻糬份量多啲,味道一定會更加好食哦🥹🥹
搞到我食完都心絲絲好想再翻兜呀🤤🤤 值得一試😍
- 濃縮粟 - 粟米濃湯麥粉酸種包🌽 $30
包體係麥粉酸種麵包製成,都幾特別🤗 坊間較為少見!
✨PS: 我妹唔鐘意食麥包,就覺得包體還好吧🥴🫣
但我好鐘意食麥包,就覺得VERY GOOD👍👍
內餡充滿粟米濃湯,一咬開就流曬出嚟🤭🤩
仲有粟米粒粒加強口感,真係一款充滿粟米香既麵包😆😌
📍 揉然地 – 何文田
紅磡蕪湖街155號地舖 (經何文田地鐵站去最快!)
@leisurely_bakery
#justlingggxd_麵包店