2025-02-19 0 瀏覽
星期日有啲凍但好好天☁️同朋友去堅尼地城海旁放風,經過一間餐廳,簡約優雅嘅感覺,有如歐式咖啡廳☕️睇睇Menu,有Full French Breakfast🍳Croffle🥐Waffles🧇等等都係我心心念念嘅菜式,好啱星期日嘅悠閑Vibe。飲品選擇非常多,尤其係抹茶🍵同朱古力🍫有數款日式抹茶🍵飲用方法可選Latte or Dirty,非常專業。近排天氣凍想暖暖胃,飲返杯法式朱古力就啱晒🍫餐廳選用高級朱古力,每款都有不同風味,非常講究。62% Macae Pure Brazil $55————————————充滿Dried Fruit, Black Tea, Nutty風味,入口質感薄身輕盈,甜而不膩,Rich同甜嘅程度適中,唔會太過量,非常適合我口味🍫Shine Muscat Croffle $78————————————Croffle係近年嘅大熱🥐配上新鮮香印提子、蜜糖🍯雪糕🍦清新又精緻嘅甜點,切開Croffle係一層又一層,每一層都鬆軟,入口感受到Croffle嘅彈性,每一啖配合埋蜜糖嘅甜甜蜜蜜同奶油嘅Creamy奶香,非常豐富。Avocado Mentaiko Prawn Waff

62% Macae Pure Brazil $55
62% Macae Pure Brazil

Shine Muscat Croffle $78
Shine Muscat Croffle

Avocado Mentaiko Prawn Waffles $128
————————————

配合鹹點嘅窩夫好吸引🧇每粒蝦肉都沾滿明太子🍤配埋牛油果醬好夾🥑窩夫外層鬆脆,切開內裡夠鬆軟🧇

Full French Breakfast $148
Full French Breakfast

充滿法式鄉村風味,以鐵鑊上菜🍳食材好豐富,有鹹有甜,炒蛋滑🥚大菇好Juicy🍄‍🟫食完個Breakfast能量滿滿💪🏽
2025-02-09
  • Full French Breakfast