2024-07-06
因為姪女唔舒服拖咗一個禮拜先食呢餐細姑姑生日飯地點由我家姐提供,佢一向都係識食分子呢間都唔會差得去邊賣相精緻連張旋轉枱都要自動化(但係我可惜我哋反而想要返啲手動嘢轉得太慢,同埋又要撳掣咁麻煩,果然我哋好難做到上等人🤣)坐低已經有一個好靚嘅盆景係中間由我家姐發板,結果每個單位成為$1500(三個單位)有啲肉赤㗎,雖然都真係好食嘅可能因為我哋嗌咗好多海鮮類,例如豉椒炒蟶子粘米粉底、龍蝦脆米同埋青檸蝦球)我諗呢三樣都佔咗差唔多一半價錢啦另外仲有叉燒拼燒肉,豆豉骨,唔知乜嘢煎蛋、莧菜、糯米釀雞翼同埋小籠包仲有甜品乳酪包/奶皇包(外型做得好神似,一個似柑一個似蘋果)上面嘅海鮮類其實都好好味,蟶子夠大隻、龍蝦亦都爽口啖啖肉、青檸蝦球酸酸甜甜好味。叉燒都唔錯👍🏻其餘嗰啲就普通少少囉
地點由我家姐提供,佢一向都係識食分子呢間都唔會差得去邊
叉燒都唔錯👍🏻其餘嗰啲就普通少少囉