最近食韓國菜食上癮,呢間餐廳位於尖沙嘴,顧名思義主打多款正宗嘅韓式料理,從燒烤、主食、小食、飲品到甜點樣樣有齊,裝潢十分時尚,好型格,環境同樣闊落,空間感大,令人感覺舒適,適合同朋友嚟聚會🤭餐廳提供三款燒肉套餐,見大部分客人都有叫,菜式好豐富,份量比想像中多,整體性價比甚高~ 點餐後店員會送上一碟碟韓式前菜,泡菜、菠菜、章魚、沙律、腸仔、大豆芽、洋蔥、香醋漬葉、款式各有千秋,仲可以refill添!前菜有三款,宮廷九節板超級特別,賣相精緻,傳統料理,有兩片軟餅配上紅棗乾、翠肉瓜絲、青瓜絲、紅蘿蔔絲、雞蛋絲、大豆芽、牛肉碎同冬菇片,包住一齊食,點埋醬汁,口感豐富,層次分明,特色又好味!私心推介炸蛋梳乎厘,原鍋上,熱辣辣,焗雞蛋味道鹹鹹地,上面鋪上原片芝士,雞蛋內有少量蔬菜,切開後有蜂巢紋,呈現半熟狀態,若放多一段時間就會變老,邊邊同底部都會燶,建議即刻食會好味啲😋另外有韓式涼拌青瓜,雖然材料普通但感覺好創新,以青瓜夾住蘑菇片、雞蛋絲、甜椒再配上柚子醬,味道好fresh!主食有大醬湯,裏面有牛肉粒、嫩滑豆腐、櫛瓜、白蘿葡、大醬以黃豆同醬油發醇,鹹甜適中,滋潤暖胃,再將白飯倒入,唔覺唔覺就清曬

另外有韓式涼拌青瓜,雖然材料普通但感覺好創新,以青瓜夾住蘑菇片、雞蛋絲、甜椒再配上柚子醬,味道好fresh!主食有大醬湯,裏面有牛肉粒、嫩滑豆腐、櫛瓜、白蘿葡、大醬以黃豆同醬油發醇,鹹甜適中,滋潤暖胃,再將白飯倒入,唔覺唔覺就清曬!

終於到萬眾期待嘅燒肉啦,肉類有四款,個人最喜歡豬頸肉,燒完之後口感十分香脆,爽彈,油香味濃郁,邪惡又好味🥹 豬排骨調過味,甜甜鹹鹹、五花腩咬落軟嫩,油脂滿滿、豬肩肉最瘦但唔嚡,豬味重,都唔錯~

蔬菜拼盤有茄子、露荀、南瓜、菇,建議可以切到一粒粒先食,而且可以燒耐啲,軟軟地更加容易消化🤣 最後加點雪糕,即叫即整,第一次食makgeolli味,酒控表示超級滿足,espresso都OK,口感滑順,味道濃郁,為呢餐花上完美嘅句號😍