2024-08-25
今日驕陽似火😎🥵,和朋友走到中環搵地方食lunch ,經過卑利街見到一間cafe ,門面好有文青feel,望下menu 有沙律、乳酪、意粉和coffee 花茶☕,熱辣辣都係想食 fresh and green 。☘️ 店舖不大但感覺開揚舒適,特別之處它有後花園的🤭。牆上貼上很多資訊,原來老闆是一位好有heart♥️ 和 有story🧑🍳 的人,想知多啲就要親身去了解下。😉原來呢間店主打健康和美味的食品,養牌上還會列出食物的卡路里、蛋白質、碳水化合物和總脂肪,好合適一些注重體重和健康管理的人士。我哋點咗#輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉、#煙三文魚牛油果野菜沙律、#原味乳酪碗、#亞麻籽紅肉火龍果汁及#Special Tea 夏(花茶)。意粉味道不過不失,沙律很清新開胃,乳酪碗非常美味,火龍果汁夏天飲一流😃。座落中環地區,想不到價錢很貼地,我哋都享受了一頓很健康又美味的lunch,好滿足咁離開。