2022-02-20
馬鞍山係美食沙漠就係人都知🥲但估唔到有間日本野開野,又幾多好評,去試吓先☺️門面充滿日式元素,可能係新開,所以咁耐都未食過🤔見到好多人叫呢個特盛燒牛肉丼($148),睇落好唔錯!叫咗先知原來都幾大份😮食落唔會太鹹,帶小小甜味,上面有洋蔥、芝麻、菇作伴,食落好日式😋見到有個激罕嘅火炙本鮪面頰壽司($68),呢個我好似第一次見,用紫菜圈埋一齊食,增加咗整體texture☺️食落好鮮味,火炙後仍然入口即融,十分好食!因為天氣比較凍,所以叫多咗2個串燒。手羽燒($40@2串),燒得好香脆,但入面雞肉又唔會因為燒咗而乾身。好食!多春魚串燒($40@條),都係炸得好香脆,條骨同魚肉好易分開,食得好方便,條魚成個肚都係春☺️Overall: 好值得visit嘅一間餐廳,係馬鞍山美食沙漠嘅一點清泉😋上嘅菜都係即整,好新鮮好熱🥰服務態度良好,收碟收得快,refill茶都好快!坐落好舒適,枱與枱之間有距離,唔會有壓迫感!