踩單車去到西營盤,諗住上第三街,高街蘇豪區食晏,由東邊街上,經過第二街,見到有間叫Quarter Master餐廳,隔離就係Bones & Blade凍肉店,去過巴西經驗話我知,如果開凍肉店嘅舖頭有埋餐廳,D肉類一定好食;但又想上去第三街,高街睇睇有無其他餐廳,發覺都係大同小異,決定落返去Quarter Master.嚟到問肥仔廚師最細嘅burger係咩size, 因為之後仲要踩車,唔想食太飽; 佢話佢地一率都係150g嘅澳洲牛,咁我就叫咗個cheese burger加onion, 唔使幾分鐘就送上檯,個包好軟熟,一咬落去好多肉汁,唔係血水,cheese都溶到7788,洋蔥係熟嘅,全部味道都夾到好好,肉鮮無甦味,雖然成個包都唔細,但好快就食完一個,唔油膩,真係好想叫多個,唯有等下次。肥仔廚師好友善,入到呢間餐廳感角似係外國。
肥仔廚師好友善,入到呢間餐廳感角似係外國。
2017-02-26