2021-08-13
喺韓國街居然發現隱世美食🥓,鋪面一啲都唔起眼,入到去就會聞到好香嘅蝦味🦐,店內大概只得六個位左右,冷氣算充足。坐低後見到個餐牌只得三種唔同嘅麵🍜, 鍾意食海鮮嘅我就選擇咗海蝦濃湯伊麵, 其實任何一種湯麵都好,佢都會跟一碟手切燒牛肉一份🐂,但唔食牛嘅朋友要注意啦, 店內除牛肉外暫時冇其他肉類選擇。老闆出嚟落單之後,大概等幾分鐘就有得食啦, 牛肉係預先切好,但係上菜前佢會用火炙一炙,所以上菜時你會聞到好香嘅燒牛肉味。🥰老闆放低碗麵之後佢仲會提一提你,如果唔想食太生嘅牛肉可以放喺湯嗰度浸一浸先,如果想食Juice一啲嘅話可以就咁食🤓講真蝦湯極濃,我相信老闆用好多蝦頭同材料去炮製呢個湯底,真心講句手工野! 香港已經好少何食到咁好食嘅湯底 ,再加上一大羹嘅蝦干,將個湯底嘅鮮味再提高10倍😍😍最後碗湯都飲晒一滴冇漏🤣🤣由於自己中午之前冇食早餐,同埋比較少過去尖沙咀,所以決定叫埋海牛漢堡, 份量啱啱好🍜 🙈
最後碗湯都飲晒一滴冇漏🤣🤣