#pb食在西環 #pb支持黃店💛給單身人士的咖啡店⁉️🤪一直都好中意元朗CoHee 無論咖啡同食物質素都好好🥰 所以一知佢係堅尼地城開姊妹店 一早已經bookmark左要去😍 仲要發現係以前西環夏雪的位置 好有親切感❤️ 但係相比CoHee 我覺得For Single嘅食物質素一般 咖啡的確唔錯👍🏻 建議可以試下佢嘅咖啡或者外賣杯咖啡 坐係堅城海邊chill下🤪.For Single其實唔關單身事😝 佢係講緊店內定期提供一種Single Origin豆 然後用呢種豆沖哂手沖、奶啡等 超高難度😍 店內裝修以白色木系為主 俾人一種好隨和嘅感覺☺️ 座位與座位之間好寬敞 仲可以坐係Bar枱睇咖啡師沖咖啡🥰🔹For Single House Salad🥗沙律份量都幾多 同埋好色彩繽紛😍 有麵包糠、車厘茄、生菜、羽衣甘藍等😋 上面仲舖滿芝士🧀 不過食落冇咩醬汁 所以愈食愈dry😂 麵包糠都幾硬🙈 成碟食到一半已經放棄🙈🔹Chocolate Lava Cake🍫 擺盤好靚😍 不過一切開冇流心有少少失望🥺 食落朱古力都幾濃 不過口感偏實 所以一般🙈🔹Latte ☕店員好貼心咁會俾張兩張卡你 一張介紹隻豆嘅
#pb食在西環 #pb支持黃店💛
給單身人士的咖啡店⁉️🤪
🔹For Single House Salad🥗

🔹Chocolate Lava Cake🍫

🔹Latte ☕
店員好貼心咁會俾張兩張卡你 一張介紹隻豆嘅資料 一張俾你紀錄飲完嘅感覺👍🏻🥰 一杯Latte會配埋一杯Expresso for coffee tasting 😍

整體咖啡質素、服務都好好 食物就相對麻麻🙈 推介大家過黎嘆杯咖啡❤️

For Single
西環堅尼地城厚和街6-18號滿發大廈地下D號舖
10 分鐘 (堂食)
下午茶