2024-03-13
給餐廳的提示1. 不要將餐廳變成大牌檔,係都裝修左先。 給餐廳的提示2. 接包場生意前,請先了解資源分配。 之前前前後後都嚟過5次,雖然性價比唔算高,但食得幾舒服。但係今次係我人生少見嘅災難級體驗。上到一樓坐低,就見到有一半位置間左出嚟,放住一張大枱,有幾位客人坐喺度好大聲,一睇就知包左半個場。 反正我都拿拿林食完就走,所以無理到。 點知落完order,食物等極都未到,包場嘅就愈來愈多人,愈來愈嘈,嘈到連坐對面嘅講咩都聽唔到,職員又聽唔到我講咩。其實,一樓地方又細,間隔又係密封嘅,樓底又唔算高,包場嘅地方又無牆隔開,噪音又大聲又反彈,嘈到我都暈暈地。同時間,唔夠職員應付客人,食物遲遲都唔上嚟,上到嚟又係已經放凍左,成個晚餐真係一個折磨。 如果餐廳想變成大牌檔,麻煩調整人手分配,做好隔音裝修,及將個價錢調低,畢竟大牌檔食咖哩魚蛋收$58+1,應該俾市場決定啱唔啱。 西班牙有機春雞黑松露燴飯 $118 +$88 (沙律,碗仔翅,桂花烏龍茶,楊枝甘露) 沙律幾好,但果兩隻蝦熱熱地配落個凍沙律到,顯得怪怪地。 個黑松露燴飯保持到水準,雞件都算滑,煎得夠香。 咖
給餐廳的提示2. 接包場生意前,請先了解資源分配。
沙律幾好,但果兩隻蝦熱熱地配落個凍沙律到,顯得怪怪地。
個黑松露燴飯保持到水準,雞件都算滑,煎得夠香。
咖哩魚蛋 配手抓餅 $58
魚蛋凍左,彈性口感保持到都無意思。