2024-07-16
今次晚餐就約咗班朋友喺灣仔嘅中菜館「中華小館」一齊食飯🤗,同朋友一齊食飯既時候真係好開心,邊食邊講笑通常都會食得更開胃啲!🌟首道先送上嚟碧綠淮山雲耳炒百合,可以話係健康又美味嘅一道菜😋,淮山雲耳百合都係滋補品種,將佢哋炒埋就變成一道滋補又美味嘅菜式💯。🌟然後就系鮮胡椒牛肋骨,鮮胡椒同牛肉嘅組合真係完美到無話說,仲有骨頭入面嘅骨髓,真係一級棒💯。胡椒既辣係好溫和既辣,食完都唔會覺得喉嚨唔舒服,反而又暖胃又香~牛肋骨好juciy阿,好鍾意嫁💯🌟個晚餐點完絕對唔可以走雞麻香惹味鳳爪,嗰個香味真的可以令人馬上就流口水,每次見到嗰個香噴噴嘅鳳爪,就無法抵擋佢嘅誘惑,一口咬落去,真系幸福感爆棚💯。就系呢間「中華小館」度享受一頓豐富嘅晚餐,選擇豐富,環境又舒適,我哋一定會再嚟嘅!🏆