2019-07-25 38 瀏覽
系港島要搵間平靚正既餐廳真係有難度架,今次系time square後面果條街俾我搵到間平民冰室,價錢夠曬貼地。一入到去聽到好多經典廣東歌,D童年回憶返返曬來~來到冰室點可以唔叫經典鐵板餐?呢到既鐵板餐有好多選擇,岩曬D食肉獸啊!每個餐會跟湯,西湯夠足料。美式雜扒(豬扒﹑腸仔﹑煙肉﹑煎蛋)($90)大大份鐵板餐,燒汁味道唔錯,豬扒金黃香脆,其他腸仔煙肉都好足料,再加埋意粉食到好飽~爵士西冷扒拼香草腸 ($95)西冷扒唔會太老,冇咩雪藏味,算高質,另外香草腸食得出唔係cheap cheap果隻,幾好味!加埋薯菜勁滿足,而且侍應仲好貼心咁問要唔要茄汁,加分!至於呢到既飲品都幾有特色,我地分別叫左杏仁露同菠蘿冰,前者好濃杏仁味飲落好滋潤夠養生,後者同出面飲既菠蘿冰有D分別,味道獨特。
一入到去聽到好多經典廣東歌,D童年回憶返返曬來~
每個餐會跟湯,西湯夠足料。
美式雜扒(豬扒﹑腸仔﹑煙肉﹑煎蛋)($90)
爵士西冷扒拼香草腸 ($95)