2023-01-10
收工約左朋友去旺角行街,旺角餐廳太多,搞到我哋都苦惱左一陣,實在諗唔到食咩好🤔我哋就邊行邊諗,行行下見到榮哥煮場呢間餐廳,我同朋友都未食過望完餐牌覺得好吸引所以就決定試下.我哋揀左個二人餐,有一個煲,一個小菜,兩碗白飯同兩碗糖水。二人餐有四個煲可以揀,有酸菜魚,藥膳黃酒雞煲,花膠雞煲同胡椒豬肚雞。.二人餐$278前菜-陳醋木耳木耳爽口配上陳醋調味,酸酸地好開胃,份量多我哋兩個女仔都食唔哂.花膠雞煲花膠份量多仲好厚肉,好滋潤。雞肉嫩滑份量比想像中多,湯底鮮甜,我同朋友都大讚好飲而且飲得出係無加味精,成餐飯無飲過水都唔會覺得口渴.小菜-秘製咖啡排骨係出面餐廳未見過有呢個菜式加上朋友對呢個菜式好有興趣,所以我哋揀呢個試下,一上枱就聞到咖啡既香味,排骨炸到香脆配上用咖啡調味過醬汁,食得出有咖啡既甘味,濃香味道令人一試難忘.糖水-腐竹薏米糖水好香濃豆漿味,薏米軟糯而且唔會太甜,滋潤又養顏(´▽`)
我哋揀左個二人餐,有一個煲,一個小菜,兩碗白飯同兩碗糖水。
二人餐$278
前菜-陳醋木耳
花膠雞煲
小菜-秘製咖啡排骨
糖水-腐竹薏米糖水
好香濃豆漿味,薏米軟糯而且唔會太甜,滋潤又養顏(´▽`)