2022-06-24
沙嗲王, 係一間價錢大眾化食店, 主打小食及日常午晚餐. 很久沒來此餐廳了, 個人感覺食物比較多煎炸類. 今次同四個少年朋友食晚餐, AA制, 他們喜歡沙嗲王. 先點了小食拚盤, 包括一口蝦多士, 炸薯條, 魷魚鬚, 雞軟骨, 這拚盤最合意, 因為有四款小食, 好好味.飲品, 食炸物, 我喜歡配冰涼啤酒. 少年朋友飲 芒果梳打, 比較適合. 脆蝦棒, 皮薄香脆, 餡料多.越南薄皮春卷, 配生菜. 口感非常好泰式香茅蝦棒, 賣相及調味都 OK.避風塘軟殼蟹: 有4 件左右, 比較油膩. 煙肉菠蘿鮮茄醬 Pizza, 足料抵食, 蒜蓉牛油雞翼, 勁脆又帶香蒜味. 泰式酸辣鱸魚, 用錫紙封焗愛魚朋友必食. 中規中舉, 價錢超值.燒豬頸肉配泰式汁. 燒烤, 味道, 肥瘦也討好.沙嗲牛肉炒菜, 有點出奇, 店名 , 但這是唯一 用沙嗲烹調心的菜, 期望日後有沙嗲串燒.白咖喱香茅豬扒飯, 少年朋友都喜歡. 香茅豬扒肉質鬆軟,肥瘦比例適中. 白咖喱汁有椰汁味香, 送飯最愛.連鎖店效益, 食物 ok, 價錢經濟, 服務好一般.
很久沒來此餐廳了, 個人感覺食物比較多煎炸類.
今次同四個少年朋友食晚餐, AA制, 他們喜歡沙嗲王.
脆蝦棒, 皮薄香脆, 餡料多. 越南薄皮春卷, 配生菜. 口感非常好
泰式香茅蝦棒, 賣相及調味都 OK.
蒜蓉牛油雞翼, 勁脆又帶香蒜味. 泰式酸辣鱸魚, 用錫紙封焗 愛魚朋友必食. 中規中舉, 價錢超值. 燒豬頸肉配泰式汁. 燒烤, 味道, 肥瘦也討好.
沙嗲牛肉炒菜, 有點出奇, 店名 [沙嗲王], 但這是唯一 用沙嗲烹調心的菜, 期望日後有沙嗲串燒.
連鎖店效益, 食物 ok, 價錢經濟, 服務好一般.