2024-11-14 0 瀏覽
今日收到天文台通知,夜啲會掛八號風球。所以收工即刻出旺角搵好嘢食,途中發現呢間泰國菜,價錢唔貴,所以試一試。兩個人叫左4個主食,2杯野飲。1:生蝦刺身每次食親泰國嘢一定會叫,呢間個蝦肉好彈牙,爽口,個汁比平時食開既淡,但我幾鐘意,因為唔會搶左生蝦既鮮味🥰2:香芒蟹肉炒飯呢個係第一次食,估唔到芒果熱左會甘香,同淡淡既蟹肉同炒飯一齊擺入口,個芒果味會有好有驚喜👍🏻3:椰子雞湯平時飲開冬陰功,開頭會以為椰子雞湯係好清淡,但發現原來佢個味道會同白咖喱有少少相似,入口好香椰汁味帶小小辣,同埋雞肉唔會煮到老晒,好值得試下。🥥🐔4:生菜包同行朋友最愛,呢個會有家庭味道,好香既香料味,但唔會好咸同好辣,以前食開都比較辣,配合爽口嘅生菜可以沖淡油膩感👍🏻5:龍眼冰,青檸梳打呢個就無咩特別,正常發揮👏🏻
今日收到天文台通知,夜啲會掛八號風球。
兩個人叫左4個主食,2杯野飲。

1:生蝦刺身

2:香芒蟹肉炒飯

3:椰子雞湯

4:生菜包

5:龍眼冰,青檸梳打
呢個就無咩特別,正常發揮👏🏻