2024-02-18
醉鍋 望住個維港景+杯酒+再打邊爐=正一間裝修中西式合壁嘅餐廳仲有落地大玻璃望到維港景色餐廳空間感十足,氣氛一流首先湯底揀左抗疫先鋒一共有四個味-胡椒豬肚花膠黃金雞湯-蕃茄洋蔥红蘿蔔豬展湯-杏汁白肺木瓜雪耳湯-四川麻辣湯湯底材料十足,淨食湯底嘅餸已經好足夠,啲材料全部都勁入味,濃湯味足,尤其個杏汁白肺木瓜雪耳湯,d豬肺好乾淨,好好味😋頂級安格斯牛小排啲肉質好嫩,油脂分布平均,有牛味,夠新鮮即炸手工嚮鈐卷好大份好脆,啲嚮鈴吸曬d湯真係好好味,我最鐘意杏汁白肺木瓜雪耳湯同胡椒豬肚花膠黃金雞湯勁正手打芝士蝦丸,好好食,咬開係會流心嘅芝士勁香,好彈牙,感覺上係自家手打丸黑松露蝦蟹餃都係自家制菜式,大大粒,好豐富既餡料同用上香噴噴嘅黑松露皮為左用盡個湯底仲試左仲三色鮮制生麵黑色:黑松露橙色:甘筍綠色:菠菜唔會好淥到好淋,又彈牙,好味然後仲點左勁吸湯嘅蜂巢豆腐,再加多個蔬菜拼盤,配上打邊勞例牌特飲,紫貝天葵,竹蔗茅根,美滿
一間裝修中西式合壁嘅餐廳
仲有落地大玻璃望到維港景色
餐廳空間感十足,氣氛一流
首先湯底揀左抗疫先鋒
一共有四個味
-胡椒豬肚花膠黃金雞湯
-蕃茄洋蔥红蘿蔔豬展湯
-杏汁白肺木瓜雪耳湯
-四川麻辣湯
頂級安格斯牛小排
啲肉質好嫩,油脂分布平均,有牛味,夠新鮮
即炸手工嚮鈐卷
為左用盡個湯底仲試左仲三色鮮制生麵
黑色:黑松露
橙色:甘筍
綠色:菠菜
唔會好淥到好淋,又彈牙,好味