2019-08-04 43 瀏覽
🌃維港美景配法國菜—有朋友生日,想揾個有靚景嘅餐廳慶祝一下,Search 到NOTTE 非常合我心意!六點到達,個天仲係非常光猛,慢慢睇住日落至晚上🌃整體來說,食物非常有質素,服務員態度好,為各位解說dinner set以及每一道菜。—Dinner set 可以揀4-6 courses.🌛Dinner Set (5 Courses: 💲738)🥣帶子蘆筍粟米湯飲湯之前,點少得餐包,大致分為麥包和甜包,特別欣賞黑松露蜜糖和黑松露牛油,黑松露非常香。湯方面,蘆筍和粟米磨得非常溶,香甜易入口,湯上面放左一粒帶子,帶子也非常鮮甜。🍞鵝肝配多士鵝肝的份量非常多,燒得外脆內軟,上面醬汁較為特別的是燒汁,是比較少見配搭。🐖香煎慢煮黑毛豬配春荀黑毛豬十分厚肉,肉質鮮嫩,豬味非常濃, 十分juicy,伴菜爽脆。🐓澳大利亞有機烤雞雞肉滑嫩,伴碟有些薯蓉再加雜豆,紅菜頭酸酸甜甜,非常開胃。🍷招牌提拉米蘇配咖啡啫喱伴杏仁脆脆店員一開始在Tiramisu 淋上酒精再加火,食第一啖的時候酒味有點兒太濃,但之後就會習慣咗,入面有大量芝士忌廉、咖啡啫喱和杏仁脆脆味道配合得合當。🍫是日精選朱古力蛋糕食落去的感覺像朱古力
🌃維港美景配法國菜

六點到達,個天仲係非常光猛,慢慢睇住日落至晚上🌃

Dinner set 可以揀4-6 courses.
🌛Dinner Set (5 Courses: 💲738)
🥣帶子蘆筍粟米湯
🍞鵝肝配多士
🐖香煎慢煮黑毛豬配春荀
🐓澳大利亞有機烤雞
雞肉滑嫩,伴碟有些薯蓉再加雜豆,紅菜頭酸酸甜甜,非常開胃。
🍷招牌提拉米蘇配咖啡啫喱伴杏仁脆脆
🍫是日精選朱古力蛋糕
食落去的感覺像朱古力慕絲,上面有大量果仁,質感非常好,甜到剛剛好,伴碟還有形狀非常可愛的提子。