2023-12-15
人漸醉了夜更深~ hey~ 😂唔好醉住! ✨醉鍋呢度有咁多好野食~ 又點捨得醉呢~今日同個fd聚聚,諗唔到食咩😆不如就打邊爐啦!就嚟呢間bookmark咗好耐嘅✨醉鍋😆我最想就係試佢好出名嘅「醉火入鍋」呀!上到嚟真係嘩一聲,因為完全可以一邊食、一邊俯㒈維港嘅景色~ 好正~ 🍲醉火入鍋分別係五格唔同湯底~ 上枱後,侍應將中間嘅木瓜鮮蝦鍋加入酒精「玩火」,瞬間變成美味醉鍋~ 木瓜好入味~ 其餘四格分別係鮮麻味香既四川麻辣鍋,入晒辣味嘅豆卜就最正!清新local既蘿蔔牛腩鍋、蘿蔔超入味~ 味濃足料既肉骨茶鍋,啲豬手好淋~ 最特別係鮮味嘅蕃茄龍蝦🦞鍋,有成半隻龍蝦,蕃茄底夠濃夠fresh ~ 我自己特別鍾意龍蝦同埋麻辣鍋!黃金炸魚皮打邊爐梗係唔少得炸魚皮,呢個黃金炸魚皮夠晒邪惡,鹹蛋黃味勁香濃,就咁食同放湯1秒都咁正!頂級安格斯牛小排 (小)好有氣勢嘅擺盤~ 🤩牛小排油花分布均勻、肉質柔嫩、重牛味~手工紫菜響鈴響鈴又係我至愛😙 呢度嘅響鈴自家鮮炸特別好食!黑松露蝦蟹餃鍾意黑松露嘅朋友唔可以錯過啦,👍🏻一咬係好香濃嘅黑松露味!入邊嘅蝦蟹肉亦都好鮮味呢!蜂巢豆腐係無敵百搭嘅配料!無論食咩湯底都可以
🍲醉火入鍋
黃金炸魚皮
頂級安格斯牛小排 (小)
好有氣勢嘅擺盤~ 🤩牛小排油花分布均勻、肉質柔嫩、重牛味~
手工紫菜響鈴
響鈴又係我至愛😙 呢度嘅響鈴自家鮮炸特別好食!
黑松露蝦蟹餃
蜂巢豆腐
係無敵百搭嘅配料!無論食咩湯底都可以用佢索晒d湯,一啖食落口勁正!
三色鮮製生麵
綠色係菠菜、橙色係甘筍、黑色應該係墨汁~ 特登放落較清嘅牛腩湯底,睇吓試唔試到麵嘅「真味道」,感覺係甘筍麵嘅味道比較出啲~ 如果放落濃湯就真係完全分唔到😂
🥬蔬菜拼盤
呢個拼盤都真係幾齊款~ 西蘭花、椰菜花、蕃茄仔、甘筍仔、南瓜、娃娃菜、菠菜等~ 全部都夠新鮮!
飲品方面,我哋叫咗竹蔗茅根同紫貝天葵,兩杯都唔錯,唔會太甜~
呢度嘅環境擺盤都係超級值得打卡,見到隔籬枱叫左一份大嘅牛肉,有一個好大嘅金牛盤載着,勁有型!今晚仲有客人進駐VIP房同卡拉OK房! 𨋢口又有好大個魚缸,有成新鮮海鮮~~ 呢度下晝仲有點心食㗎!