2023-07-08
呢間由網店開始打滾嘅蛋糕小店最近開咗cafe,環境既舒服又啱打卡,今次同朋友一齊到訪,一人叫咗啲share😛牛油果吐司 ($108) 牛油果均勻鋪滿成塊酸種麵包,麵包有咬口,加埋忌廉菠菜、煙肉同egg benedict,比想像中飽肚🤪炸魚薯條 ($148) 薯條炸得好香口,而且份量都幾多🍟 炸魚嘅形狀好似手指咁,比起出面嘅炸魚,佢哋嘅炸衣更加脆口,加埋蛋黃醬超邪惡😈 明太子海膽意粉 ($198)意粉幾有咬口,掛滿勁creamy嘅明太子醬汁同大量嘅三文魚籽🤤 帶子都煎得幾香😗呢間係由蛋糕起家,所以嚟到一定要試吓佢哋啲蛋糕🥳 開心果提拉米蘇 ($98)甜度唔會太高,所以開心果味會比平常嘅突出,面頭仲有大量開心果果仁💚不過呢到嘅手指餅應該唔算浸咗好耐,所以質地比較挺身🤍自己更鍾意泰式奶茶戚風蛋糕 ($98)因為入面夾咗好軟糯嘅黑糖麻薯🖤 蛋糕亦都夠濕潤,加埋面頭嘅焦糖脆餅同埋泰奶醬成件事好幸福🥰🧡呢到嘅Latte ($45) 同埋日本焙茶奶茶 ($53) 都有拉花🤤 latte口感順滑,焙茶甜度較高,整體感覺焙茶味道都有但可以更濃☕️另外如果想打卡建議坐戶外,因為採光度更好,室內較容易背光😂
另外如果想打卡建議坐戶外,因為採光度更好,室內較容易背光😂 戶外仲係pet-friendly,可以帶埋主子過嚟🐈