2009-05-09 7 瀏覽
好日都唔去荃灣, 諗住搵間好坐既地方, 所以到citywalk搵食.好多人排隊呀, 頭尾等左大半個鐘, 可能太肚餓啦, 我地叫左好多飯類, 有咖喱豬扒飯, 有好多好多壽司, 圈物, 飯團, 天婦羅, 仲有牛肉火鍋定食, 亦由於等左咁耐先入到黎食, 食到差唔多收工先記得影下相. 個咖喱豬扒飯用一個超大 (類似面盆咁大) 既碗裝, 當然實際食物唔會滿哂啦, 不過都唔小架. 足夠我地3個人share. 雖然比一般日式咖喱鹹, 但係都算好味. 夠汁, 豬扒亦鬆軟juicy. 壽司刺生都新鮮, 飯唔大舊剛好一口. 牛肉飯團亦好味大件, 我地研究左好耐, 因為佢同壽司放O係一盆, 究竟佢係咪俾左2件牛肉飯團我地呢. 其實只係一大大大舊, 味度有D似吉野家果隻味. 但係飯亦滲入牛味, 飯軟硬適中.. 好味啊.火煱牛肉就一般, 有D un, 似雪牛肉; 另多海老天婦羅同炸蝦卷都彈牙新鮮, 入面熱辣辣, 出面脆BOOKBOOK. 有機會可以再試, 早D攞完位行陣街黎等, 唔駛餓到要勁食...

吞拿魚圈物, 炸蝦圈, 仲有用沙律菜鋪面既牛肉飯團 (其實我一個人食哂都可以當一餐)
紙牛肉火煱定食, 刺身壽司都鮮味 (食哂咁滯先記得影張相 :P)
2009-05-01