2024-07-31 277 瀏覽
香港人生活節奏急速,有時真係需要慢慢休息,週末收工後同朋友去咗銅鑼灣一間餐廳食飯。餐廳有好多打卡位,而且仲可以帶寵物,感覺好relax……明太子薯條薯條炸得外脆內軟,配埋明太子醬食好好味,真係食到停唔到口。西班牙火腿水牛芝士薄餅西班牙火腿好大片,舖滿成個pizza,芝士焗得金黃,熔咗喺表面,薄餅厚度算適中,食落唔會好heavy。北海道海膽帆立貝幼蛋麵帆立貝煎得幾好,海膽都新鮮,幼蛋麵份量比想像中多,值得一提嘅係醬汁都有濃濃嘅海膽味。開心果巴斯克芝士蛋糕蛋糕表面有開心果碎,蛋糕芝士味好濃,巴斯克嘅質感做得好好,開心果味反而唔算好突出。Signature Deluxe Chocolate Smoothie 飲品唔算好甜,但有香濃朱古力味,面頭有新鮮嘅士多啤梨,飲落好fresh。檸檬薑蜜糖伯爵茶伯爵茶清清地,配埋薑蜜,朋友話佢好鍾意。餐廳有好多打卡位,食物亦唔錯,好適合大家同朋友一齊去chill。

明太子薯條

薯條炸得外脆內軟,配埋明太子醬食好好味,真係食到停唔到口。

西班牙火腿水牛芝士薄餅

北海道海膽帆立貝幼蛋麵

開心果巴斯克芝士蛋糕

檸檬薑蜜糖伯爵茶

伯爵茶清清地,配埋薑蜜,朋友話佢好鍾意。