餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

2023-02-18 258 瀏覽
突然之間今日好想食印度咖喱 上咗最正宗嘅重慶大廈一樓度行下 點知見到呢間都幾大間 而且最近ERROR都有打過卡添❣️𝒫𝒜𝐿𝒜𝒦 𝒫𝒜𝒩𝐸𝐸𝑅 芝士菠菜 $88將菠菜打成蓉 仲混雜左啲洋蔥🧅粒 芝士粒 菠菜蓉食落好Creamy 略帶鮮奶香味 一粒粒嘅芝士粒十分香濃 係濃縮左嘅芝士味道❣️𝐿𝒜𝑀𝐵 𝑅𝒪𝒢𝒜𝒩 𝒥𝒪𝒮𝐻 印式燴羊肉(多汁,小辣) $118平時食呢啲都係一大兜汁得多少少肉 估唔到呢一間咁足料 每匙羹不起都有🐏肉 舊舊都勁入味 薑絲令羊肉騷味走曬 微辣口感更加突顯肉香 ❣️𝒢𝒜𝑅𝐿𝐼𝒞 𝒩𝒜𝒜𝒩 蒜蓉烤餅 $28蒜粒除咗夾雜喺烤餅入邊 連面頭都舖滿曬 咬落略帶微微蒜香🧄 好啱香港人口味 我哋拎咗嚟沾羊肉咖喱食 蒜香加上羊肉香 帶少少微辣 好match ❣️𝑀𝒜𝒮𝒜𝐿𝒜 𝒫𝒜𝒫𝒜𝒟 瑪莎拉薄脆 $18餅上面放滿青椒🫑洋蔥🧅蕃茄🍅粒 仲灑咗啲辣粉 賣相相當吸引 七彩繽紛嘅餅食落好多層次 蕃茄嘅清甜再加上青椒同洋蔥嘅刺激 最後仲有辣粉嘅辛辣 呢個小食真係值得推薦🫶🏻❣️𝒯𝒜𝒩𝒟𝒪𝒪𝑅𝐼 𝒫𝐿𝒜𝒯𝒯𝐸𝑅 混合肉燒烤拼盤 $178用鐵板上嘅燒燒拼

芝士菠菜

❣️𝒫𝒜𝐿𝒜𝒦 𝒫𝒜𝒩𝐸𝐸𝑅 芝士菠菜 $88

印式燴羊肉(多汁,小辣)

蒜蓉烤餅

❣️𝒢𝒜𝑅𝐿𝐼𝒞 𝒩𝒜𝒜𝒩 蒜蓉烤餅 $28

❣️𝑀𝒜𝒮𝒜𝐿𝒜 𝒫𝒜𝒫𝒜𝒟 瑪莎拉薄脆 $18

用鐵板上嘅燒燒拼盤放左印度燒雞x2 免治羊肉卷x2 烤魚塊x2 乳酪腰果汁燒雞x2
肉食系嘅我哋期待咗好耐 每一款都唔同顏色 醃咗唔同嘅調味料

免治羊肉卷好得意 平時好少見 成碌好似蛋捲咁
相對其他肉類比較乾爽 一拮落去就散開 羊肉味同樣夠濃
混合肉燒烤拼盤

至於最鍾意嘅係烤魚塊 黃色嘅外層咬開魚肉依然保持嫩滑 無被烤至乾身 唔使再點其他調味料都有淡淡咖喱香

印度番紅花杏仁雪糕

❣️𝒦𝐸𝒮𝒜𝑅 𝒦𝒰𝐿𝐹𝐼 印度番紅花杏仁雪糕 $55
切成粒粒咁食落好似雪芭 甜甜地好香煉奶味 淋咗啲番紅花醬做topping 賣相都好靚💖成餐由頭辣到尾 最後食呢個雪糕解辣啱晒
2023-02-12
下午茶
芝士菠菜
印式燴羊肉(多汁,小辣)
蒜蓉烤餅
印度番紅花杏仁雪糕