餐廳: 傷心酸辣粉 (桂林街)
資訊:

2024-01-23 179 瀏覽
喂,大家好!最近去嗌咗一家店嘅嘢食,俾我正啦!首先叫咗份地獄雞翼,🌶️火辣辣嗰種辣勁掂呀!雞翼脹卜卜,酥脆得黎又保持到肉汁,真係唔食會後悔個種。每啖咀都有種嚟緊過癮嘅感覺,一試難忘!跟住,再試吓佢哋個「口水雞」。即刻話你知,呢啲雞肉滑嫩,皮啖啖肉,冚唪唥都係紮紮實實嘅嘢!雖然肉味唔算突出,但個醬汁配得啱啱好,微酸微辣,正喎!再嚟個「鹽焗手撕雞」,🤤食落麻油香四溢,肉質鬆軟,唔使好大力都可以撕開嚟食。搭配青瓜,清新解膩,簡直係喜出望外嘅發現。最後啲「一口紫薯」,冧爆!外皮香脆,一扭開個口,內裡嘅黃薯軟綿甜滋滋,感覺就好似頭先辣辣哋嘅舌頭得到咗啲慰藉咁。成晚食嘅感覺,就係過癮、滿足,又唔會銀包大失血。食完真係開心到跳起,快d試下啦,啱食又唔難揾,仲等咩!💥