2012-09-21 69 瀏覽
呢間其實係外賣意粉店,所以小店主要係做外賣,而舖外有大概三張枱,手快有位,手慢冇。咁我就揀夜晚黎,冇乜人可以有位坐。我買左團購 -- 自選 Fit Size 經典醬汁意大利粉一客連飲品,包括︰5 種經典意粉惹味醬汁任選。意大利粉的選擇有蝴蝶粉、長通粉、貝殼粉、意粉及螺絲粉等。至於醬汁選擇有五款,包括Pomodoro, Arrabbiata, Chicken, Bolognese & Melanzana。我就揀左雞汁味蝴蝶粉,只得雞汁味先至有肉,其餘的醬汁冇肉。細細個盒載住D意粉,意粉面放左好多芝士粉,芝士粉撈埋D雞汁味一齊食特別香。雞汁味有好濃的蕃茄味,汁中仲帶少少辣都算幾好味。醬汁份量尚可接受,亦都係成個意粉的靈魂,否則蝴蝶粉冇味。食到差唔多底都仲有唔少汁,如果D醬汁稠少少會更好。飲品方面得汽水,如可樂、七喜、玉泉等。下次再揀左其他的意粉種類同醬汁先。

餐牌
外賣盒
我就揀左雞汁味蝴蝶粉,只得雞汁味先至有肉,其餘的醬汁冇肉
正雞汁蝴蝶粉配zero可樂
正 雞汁蝴蝶粉