-今日收工個fd子去左紅磡呢間特色打卡冒菜餐廳一試😍我地2個都叫左 自選” 吉祥套餐” 分別可以簡6種材料😋!朋友叫左係”生椰蕃茄湯底”配蕃薯粉🥳個湯底真心正 飲得出係椰子汁同蕃茄自帶既甜味🥥🍅💯真係好似打緊一人邊爐咁ar!🍲朋友簡左呢6種配菜: 美國肥牛, 毛肚, 鴨血, 冰豆腐, 芋絲,油麥菜🥰特別推薦毛肚, 好爽口彈牙 有成大大塊3-4塊🤩肥牛黎講絕對唔”鞋” 同埋又係份量好多 餸仲多過粉🤪而我就係經典既”重慶麻辣湯”配蕃薯粉😆呢個就唔飲得啦😱 不過真係好食緊正宗麻辣燙咁樣!! 仲有d白芝麻帶香味😝我簡左: 美國肥牛, 潮汕手打牛肉丸, 魚腐, 五花腩片, 豆卜,土豆片❤️除左肥牛多之後, 食肉獸記得簡埋五花腩片~ 薄薄一塊又夠晒大 絕對好味得黎唔膩呀🫶🏻特別推薦潮汕手打牛肉丸 真係爆晒牛肉汁既丸 又彈牙😛另外魚腐都係必點item, 吸收晒麻辣既精華 好入味好正😚桂花蜜烏梅冰粉烏梅味既冰粉酸酸甜甜 食落好fresh又夠解晒辣 口感好滑同果涷一樣~洛神花山楂蘋果健康野飲幾特別 洛神花味好出🌺除左可以抗氧化仲可以幫助消化 加上蘋果偏甜地 岩晒怕苦既朋友仔😌酸梅青檸烏龍茶飲落口首先係酸
今日收工個fd子去左紅磡呢間特色打卡冒菜餐廳一試😍
我地2個都叫左 自選” 吉祥套餐” 分別可以簡6種材料😋!

朋友叫左係”生椰蕃茄湯底”配蕃薯粉🥳
個湯底真心正 飲得出係椰子汁同蕃茄自帶既甜味🥥🍅💯
真係好似打緊一人邊爐咁ar!🍲
特別推薦毛肚, 好爽口彈牙 有成大大塊3-4塊🤩
肥牛黎講絕對唔”鞋” 同埋又係份量好多 餸仲多過粉🤪

而我就係經典既”重慶麻辣湯”配蕃薯粉😆
特別推薦潮汕手打牛肉丸 真係爆晒牛肉汁既丸 又彈牙😛
另外魚腐都係必點item, 吸收晒麻辣既精華 好入味好正😚

桂花蜜烏梅冰粉

洛神花山楂蘋果
健康野飲幾特別 洛神花味好出🌺

酸梅青檸烏龍茶
飲落口首先係酸酸甜甜既酸梅味 慢慢就感受到檸茶既fresh 都幾解辣🍋😉

冒喜
📍紅磡總店║紅磡蕪湖街83號Y83地下G05A號舖
📍上環分店║上環文咸東街22-26號柏廷坊25樓
📍北角分店║北角和富道和富薈B50號美食廣場A1號

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳#香港探店 #紅磡 #北角 #灣仔 #上環 #冒菜 #麻辣燙 #必食紅薯粉 #一人邊爐