終於明白點解咁多人話中伏,可能係我個人對呢間舖頭期望有啲高,結果由一開始所有嘢已經埋下伏筆,一步一步令你唔想再體驗呢一間餐廳。❌排隊由5:15排到6:05,明白新舖頭多人去食係需要時間等待,但係要用人肉方式排隊真係好缺乏彈性,排隊過一段時間行唔開,而且冇位坐一直企住等。❌Menu有好多款式,但係實際落單紙只有六款,選擇並唔多,湯底有三個選擇。❌舖頭員工訓練亦都唔夠,唔係每一個客人點小食都會主動比碟仔,而且主動加茶亦都少。餐廳環境方面,每一台位置擺放亦都太窄,食嘢坐又坐得唔舒服,食完離開都好麻煩。講返最主要嘅味道,個人覺得味噌湯底,雖然好濃味,好香,但係味道過於單一。其他小食例如炸豆腐,天婦羅組合,沙律就不過不失,略嫌失色,甚至有其他日本料理餐廳可以超過山本屋。。。身為主角嘅烏冬的確好出彩,可以話係最值得去嘅點,可以喺舖頭出邊見到師傅現場拉麵烏冬的確好煙韌好彈牙,好有咬口的確100分滿分。雖然烏冬真係驚艷,但係綜合以上咁多失望嘅地方,我本人就唔會再去食多轉😂真係第一次為咗一間餐廳打咁多字😂

真係第一次為咗一間餐廳打咁多字😂
60 分鐘 (堂食)