2017-07-31 5584 瀏覽
這晚去愉景搵食, 看水牌找到了這間日本料理, 平時行真係唔覺開左呢間野, 因為佢位置係屈左入去一個角落, 好難發現!反正冇乜頭緒要食乜, 見未食過就去試下啦~餐廳都幾大下, 座位闊落, 閒日晚上客人唔算好多, 2 個人入去比左4人卡位我地坐~見到特飲做緊優惠, 20幾蚊杯 , 叫左2杯黎試下味道唔錯, 梳打特飲夠解渴 , 特飲個味有溝過, 唔會好似飲一般果汁梳打咁單調先叫小食黎開下胃口, 點左去親食日本野都會叫的串燒厚切牛舌放在枱已經聞到陣陣香味, 牛舌賣相very good, 望落好厚肉, 足料! 加了幾滴檸檬汁就急不及待放一口了, 一咬, 好juicy! 牛舌唔UN, 牛味香濃, 真心有質素另外點了黑豚肉串燒, 一樣色香味俱全, 個肉一食落口就知唔同平時的~ 真係有質素的豬肉, 肉味濃之餘亦好軟熟! 感覺呢度D 串燒都整得唔錯散叫了幾款壽司 : 有金目鯛, 蟹糕, 明太子魷魚, 馬糞海膽, 和牛...全部都叫左出面比較少見的款, 當然價錢都比較高!黎到第一個反應係: 好迷你既壽司!! 魚生SIZE 比較細, 啖飯都係一小口飯...似乎食多10件都唔會飽 XD講返魚生, 每款都有質素
反正冇乜頭緒要食乜, 見未食過就去試下啦~
見到特飲做緊優惠, 20幾蚊杯 , 叫左2杯黎試下

先叫小食黎開下胃口, 點左去親食日本野都會叫的串燒厚切牛舌

牛舌唔UN, 牛味香濃, 真心有質素

串燒厚切牛舌

黑豚肉串燒

講返魚生, 每款都有質素, 海膽亦十分鮮甜
只係舊飯大返D會好好多
要飽肚一點, 所以叫了牛油果軟殼蟹手卷 , 份量很正常~ 蟹亦炸得香脆

再來是鰻魚朴葉飯定食 , 個鰻魚燒得好香好好食, 仲有跟埋湯同小甜品
鰻魚朴葉飯定食

有飯到肚即刻飽晒, 總括黎講食物質素係唔錯, 算係荃灣區內有水準的!
2017-07-06
串燒厚切牛舌