餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2017-10-25 181 瀏覽
今日和太太往尖沙咀上海婆婆336食上海菜, 我們點了豆漿, 蒜蓉炒白菜仔、海參肉碎拌面、蟹粉小籠包、上海大雲吞和酒釀丸子。;豆漿甜度適中, 飲落不會太甜;蒜蓉白菜仔上桌時熱辣辣, 白菜仔新鮮爽口, 蒜蓉惹味, 整碟蒜蓉白菜仔食落不太油膩;海參肉碎拌面海參食落彈牙, 肉碎醬汁食落開胃, 面條爽口,雞湯味道鮮甜, 惹味醒胃;蟹粉小籠包熱辣辣, 小籠包皮薄餡靚,蟹粉湯汁香濃, 肉汁鮮甜;上海大雲吞賣相色彩繽紛,好足料, 雲吞大大粒, 皮薄肉汁鮮甜, 配上蛋絲, 荷蘭豆、牙菜和蘿蔔絲除視覺上吸引外, 還能中和雲吞的肥膩, 蛋絲香滑, 荷蘭豆、牙菜和蘿蔔絲新鮮爽口, 材料豐富;酒釀丸子酒味香醇, 丸子食落清甜, 為今晚的美味上海菜劃上完美結局;餐廳上桌速度快, 食物賣相吸引, 而且美味份量十足, 餐廳環境座位舒這, 值得再來。
豆漿
蒜蓉炒白菜仔