2022-10-31 148 瀏覽
今日去將軍澳睇樓,行到累累地就搵間餐廳食下野休下,比我地發現左呢間餐廳,裝修都幾特別,樓面都算大,服務員熱情既招待好快就入去坐。首先我地點左個4人餐,有跟餐湯,我地叫左粟米豆腐羹,呢個清清地容易入口,我都幾鐘意。再叫咪個蕃茄肉片湯,真材實料,肉片大大塊,湯都好香濃。重有菜前小食,今日廚師推介琥珀合桃,非常香濃既蜜糖味,好香脆非常之有口感。另一個前菜有白醋醃蘿蔔,呢個食完非常開胃。主菜方面就點左沙拉豬扒,沙律醬甜甜酸酸我個人十分喜愛,食完都好開胃,味道好好,豬排好有口感,世界級菜享受。另一道菜係千島蝦球,千島醬都係我既最愛,非常美味,家人都好鐘意。配咪白飯食一流。之後叫多個金銀蛋配時蔬,呢個三色蛋都好有口感,蔬菜都好新鮮,清清地健康啲。最後再叫多個勝瓜雲耳炒牛肉,家人好欣賞這道菜,食完讚不絕口。總括嚟講都十分好味,服務員態度親切,值得再來。

再叫咪個蕃茄肉片湯,真材實料,肉片大大塊,湯都好香濃。

另一個前菜有白醋醃蘿蔔,呢個食完非常開胃。

總括嚟講都十分好味,服務員態度親切,值得再來。