2024-05-16 7 瀏覽
「炭火地雞」係一間專門食到優質雞肉與珍稀部位嘅串燒店。各種內臟同部位通通被分得超級仔細!刁鑽部位例如:雞腳筋、雞頸、雞心管、雞爽肉及雞蠔肉都齊全。除咗雞肉,餐廳都有唔少其他肉類嘅串燒選擇。師傅嘅燒烤技術出色,火候控制講究,串燒燒得表面香脆,肉類一啲都唔乾,完全鎖住晒D肉汁,即叫即燒即上枱!令客人完全品嘗到高水準嘅美味串燒。我同朋友叫咗好多唔同嘅串燒,特別推介嘅有:🔸熟成雞腿肉(含雞蠔肉)- 燒到7到分熟後,食起上嚟口感鮮嫩,肉汁飽滿,外皮仲十分香脆。🔸甘口嘉美雞全翼 - 酥脆嘅雞翼配上惹味醬汁加持,令人食唔停口。🔸雞軟骨 - 口感十足,越咀嚼越有味,送酒啱晒!🔸鵪鶉蛋卷 - 創意特式串燒。一咬落去,鵪鶉蛋「卜」一聲爆開,滋味滿滿。🔸明太子燒淮山 - 淮山新鮮爽口,蓋上厚厚一層明太子,鹹香味道交融。🔸春菊水菜沙律 - 蔬菜有獨特嘅味道,清爽甘甜又開胃。枱上面嘅調味料,芥辣、檸檬同埋Wasabi非常適合串燒,有畫龍點睛之效。

除咗雞肉,餐廳都有唔少其他肉類嘅串燒選擇。

我同朋友叫咗好多唔同嘅串燒,特別推介嘅有:

🔸雞軟骨 - 口感十足,越咀嚼越有味,送酒啱晒!

🔸春菊水菜沙律 - 蔬菜有獨特嘅味道,清爽甘甜又開胃。

雞翼
燒麻薯