2023-11-05
Hara 今日經過食午餐,見到呢間暗暗地,裝修好靚,好有情調嘅餐廳,所以入去試吓。佢門口有個卡位,背面有好多植物,而隔籬就係好出名嘅一間飲花茶嘅花店,環境好靚,不過天氣熱,而且外面好近馬路,唔想太多車太多塵,所以我都係坐入邊。一個人食午餐,可以舒舒服服坐一張枱,唔使同人搭枱,座位好寬敞,好舒服。喺佐敦入邊少有嘅餐廳。我叫咗一份午餐,澳洲牛肉三文治,配熱朱古力咖啡係唔需要加錢嘅。仲有個餐湯麵豉湯,同埋前菜喺日式螺肉。三文治好好味,入面夾咗好多澳洲牛肉,牛肉係用日式醬汁炒過,再夾三文治入邊,好多肉汁,牛肉好嫩滑,再加左生菜、洋蔥同埋蕃茄,好好味。朱古力咖啡打咗泡泡,好靚,打卡一流,而且朱古力同咖啡嘅比例相當好,好好味。總結呢間餐廳食物好新鮮好好味,非常推介,而且價錢唔貴,一定會再嚟幫襯。