2023-07-19
屋企人最鐘意食西營盤嗰間老牌蛋卷同鳳凰卷,今日特登去入貨俾佢地食,買完之後向諗住附近食個快飯,見到有呢間九鬼居酒屋,一望入去試吓😆午市有午市menu, 包沙律湯同燉蛋,選擇都多,簡單啲同朋友揀左個角切魚生丼($158)同五款定食串燒($178)share 食😋首先到左前菜,個沙律菜應該係冰菜,好爽脆清甜,蕃茄又新鮮,麵鼓湯唔會好咸,燉蛋正常發揮,好滑又有配料白果同冬菇👍🏻跟住個角切魚生飯,魚生新鮮,份量十足,係吞拿魚x三文魚,仲有蟹籽,玉子同香葱,好豐富!💕同個五款串燒,入面有牛舌,厚切豬肉片,雞肉大葱,蕃茄仔,秋葵,好抵食,平時晚市一串都3-40蚊,我最愛係牛舌,好厚燒,秋葵蕃茄仔都燒得啱啱好,新鮮燒起串燒配合新鮮檸檬汁係無得頂,食哂成碗飯☺️呢間餐廳有outdoor area, 應該啱哂鐘意chill 既朋友😄