5天前 23 瀏覽
星期五放工去happy hour,去食串燒飲啤酒係一個非常好嘅選擇。九如坊嘅《人生有限杯》,係陀地燒嘅前身,之前有幫襯過,知道而家轉咗名之後亦多咗好多新嘅串燒口味,所以就去試吓🤩🧀老油條爆芝士:呢款串燒真係好有創意。傳統嘅老油條同芝士相結合,口感獨特。油條炸到酥脆,一咬開,芝士瞬間湧出,香濃嘅味道彌漫喺口中。旁邊有一碟糖漿,沾少少嚟食,有西多士feel。🍗無骨雞翼:雞翼經過精心處理,去咗骨頭,食起身好方便。外皮炸到金黃酥脆,入面嘅雞肉鮮嫩多汁。搭配上店家嘅秘製醬汁,同埋釀咗大蔥喺入面,味道更加係一絕。🍗免治雞肉棒(配日本蛋):雞肉棒肉質鮮嫩,口感細膩。配上滑順嘅日本蛋🥚,增添咗一份柔滑嘅口感。雞蛋嘅鮮美同雞肉嘅香味相得益彰。🍖豚肉荔枝卷:荔枝為豚肉增添咗一份清新嘅口感。豚肉燒到啱啱好,多汁嘅荔枝同豚肉一齊食,中和油膩感覺,爆汁感覺提升。🍗大蒽雞肉:雞肉燒得啱啱好,香噴噴而且好入味,大蔥為串燒增添咗一份清爽,中和雞肉嘅油膩感,兩者嘅配搭得宜。🐓惹味燒雞腳筋(微辣):雞腳筋燒到金黃香脆,表面微微焦香,口感勁爽彈牙,充滿膠原蛋白,越嚼越香,而且調味好惹味,少少辣,刺激味蕾。🍖麻糬豚肉卷:焦香

老油條爆芝士

免治雞肉棒(配日本蛋)

豚肉荔枝卷

大蔥雞肉

🍖麻糬豚肉卷:焦香嘅豚肉包住軟糯QQ嘅麻糬。豚肉嘅油脂同麻糬嘅甜味完美融合,真係令人難以抗拒,呢個串燒嘅調味鹹鹹甜甜,令人越食越上癮。

🐓椒鹽燒雞皮:雞皮燒到啱啱好,外表金黃酥脆,一啖咬落去,脆到好似薯片咁。椒鹽嘅味道均勻噉分布喺雞皮上,送啤酒一流🍻
椒鹽燒雞皮(前)椒鹽雞軟骨(後)

🐓椒鹽雞軟骨:雞軟骨嘅口感好彈牙,咬起身 “咯吱咯吱” 響。椒鹽嘅香味充分融入其中,令雞軟骨更加好味可口。每一粒雞軟骨都大小適中,又方便食,又可以令人充分享受咀嚼嘅樂趣。

🍢脆皮豬大腸伴酸薑:脆皮豬大腸外皮香脆,內裏嫩滑煙靭,連埋酸薑同埋旁邊嘅芥辣,令人食唔停口,又係另一款配合送啤酒嘅小食。
脆皮豬大腸伴酸薑

🍙鰻魚飯團:鰻魚燒得香噴噴,肉質彈牙,唔係一般雪藏鰻魚,非常新鮮,配上已經調味嘅米飯,口感非常豐富。
鰻魚飯團

🌿芫荽雞絲手抓餅:芫荽嘅清香、爽口嘅
芽菜同埋雞絲,令到呢一個手抓餅非常多層次,有啲似喺台灣早餐店食到嘅食物,滿滿都係幸福滋味。
芫荽雞絲手抓餅

🍨焦糖雪糕三文治:多士兩面都沾滿焦糖,煎得香脆,夾住雪糕,又凍又熱,一個好有創意嘅甜品,令呢一餐串燒有一個完美嘅句號。
焦糖雪糕三文治

《人生有限杯》每一款串燒同小食都有其獨特嘅魅力,無論係口感定係味道,都令人回味無窮。就算瘋狂地嗌晒自己鍾意食嘅串燒,埋單都唔會覺得肉痛。唔怪得人頭湧湧,不斷有客人入嚟。如果大家想試吓,記住訂定位先!

麻糬豚肉卷
老油條爆芝士
免治雞肉棒(配日本蛋)
豚肉荔枝卷
大蔥雞肉
椒鹽燒雞皮(前)椒鹽雞軟骨(後)
脆皮豬大腸伴酸薑
鰻魚飯團