2024-10-17
南亭餐廳的美味之旅今日我哋嚟到南亭餐廳,真係一場味覺盛宴!呢度嘅菜式充滿創意,絕對值得推薦。墨魚香腸!墨魚嘅鮮甜同香腸嘅煙燻味完美融合,口感彈牙又有層次,每一口都帶嚟驚喜。燒鵝肝就係呢度嘅奢華代表。鵝肝被燒得外脆內嫩,入口即化,配埋特製嘅醬汁,濃郁得嚟又唔會過膩,絕對係一個高級享受。燒日本青椒仔清新又開胃。青椒仔經過輕輕燒烤,保留咗原本嘅甜味,仲有微微嘅辛辣,成個口感好清爽,係一道令人放鬆嘅小菜。黑毛豬大蔥呢道菜真係唔可以錯過。黑毛豬肉質特別鮮嫩,配埋香甜嘅大蔥,燒到啱啱好,肉香四溢,豬肉同大蔥結合得天衣無縫,食完真係令人回味無窮。燒豚肉蘆筍健康又美味。鮮嫩嘅豚肉配上脆口嘅蘆筍,兩者嘅味道互相提升!蒜蓉牛油生蠔🦪新鮮生蠔用蒜蓉牛油烤製,香氣四溢,蒜蓉嘅香同牛油嘅濃郁完美融合。總括嚟講,南亭餐廳每一道菜都係心思之作,無論係創意定係味道都令人驚艷。
今日我哋嚟到南亭餐廳,真係一場味覺盛宴!
呢度嘅菜式充滿創意,絕對值得推薦。