餐廳: 香港老飯店
資訊:

2024-06-25 3417 瀏覽
懷舊老牌上海菜,地方寬敞,我哋訂枱喺房裏面,所以特別靜,啱晒傾偈😃前菜 - 水晶肴肉、脆海蜇頭兩款都好味,肴肉好多肉,湯凍比例就少咗,所以食兩件已經覺得好飽😆朋友好喜歡佢嘅海蜇頭,因為好爽脆,我就覺得啲青瓜唔錯,用咗蒜頭調味,非常開胃。主食 - 松子黃魚、砂鍋雲吞雞松子黃魚除咗賣相一流,都非常有內涵,新鮮做起,熱辣辣,脆卜卜,魚肉仍然好滑,加上甜酸汁,食到唔停口😋砂鍋雲吞雞正常好味道,係清雞湯,雲吞大大粒,有12粒咁多,仲有半隻雞,因為我哋叫咗半份,真係非常足料。唯一菜就少咗啲,得幾條豆苗。傳統菜館嘅好處就係份量夠足,大大碟,而家好多新派上海菜,都係以精緻為主,每樣細細碟,相比喺老字號食飯,就一定更加滿足😃

前菜 - 水晶肴肉、脆海蜇頭

主食 - 松子黃魚、砂鍋雲吞雞