2023-04-21
同朋友👷🏻♀️一齊喺元朗,要食午餐,路過呢度,原來呢間泰國🇹🇭餐廳🍽️喺元朗都有分店,咁都唔考慮啦,就決定入去開餐😆我哋諗住 share 嚟食,仲諗住食得豐富啲🤣呢度有多款「午餐」可以選擇,仲有「星級午餐」,應該係較為豐富啲🤩,咁啱晒啦🤣,咁我哋揀咗 $129「泰皇🇹🇭咖喱炒蝦🦐(兩隻)配 飯/蒜蓉包(3件)/薄餅(2塊)」:咖喱汁金黃色,厚身,味道濃郁,仲好似落咗雞蛋一齊煮😋;炒蝦🦐沾滿咖喱汁,又係味道濃郁😆;仲有脆脆哋幾香口嘅薄餅,又係要嚟沾咖喱汁,食得暢快🤩$98「泰式🇹🇭馬拉盞炒椰菜苗🥬」:椰菜苗🥬顏色翠綠,非常爽脆😋;馬拉盞裏邊有好多小蝦米🍤,非常惹味🤩$168「牛油蒜蓉燒蟶子(三隻)」:蟶子新鮮,肉質鮮甜,加埋牛油、蒜蓉、魚乾仔、香蔥、辣椒汁,食到舔舔脷😋「星級午餐」仲包飲品,要咗杯「熱咖啡 ☕️」食得非常暢快嘅一餐🤩
我哋諗住 share 嚟食,仲諗住食得豐富啲🤣
「星級午餐」仲包飲品,要咗杯「熱咖啡 ☕️」
食得非常暢快嘅一餐🤩