2024-10-16 502 瀏覽
朋友快移民,所以每月食二次亞洲菜今次選了李家既韓國菜因為佢地等左我太耐,所以先點左二款食住等泡菜煎餅,好脆身,有好多蔬菜周少量海鮮(魷魚周蝦)係入面配埋佢個韓國醬汁真係好好食😋。之後佢地點左燒五花肉,中間有韓國醃蔥絲加埋烤五花肉食,好惹味,但唔知點解佢煙燻到五花肉勁似煙肉,如果可以包菜食更正更清新。半半炸雞,我地要左醬油味同粟米味,今次試左尖沙咀呢間比較乾,唔知係唔係主要雞胸,乾到唔係幾好味🥲(但筲箕灣李家又好juicy , 真係唔太明白)個人覺都係醬油配蔥比配呢個粟米味好食,佢芝士過甜唔識欣賞人蔘雞湯,配埋白飯同泡菜五小碟我幾鐘意呢個雞湯,落左好多配料同埋唔智死咸同唔會得苦,飲落係回甘同補身湯咁而且佢中間都放左米飯,如太多可走左額外白飯(但當然我地分享有要埋碗飯)staff會主動教點食同埋問岩唔岩食值得再去性價比高
朋友快移民,所以每月食二次亞洲菜
今次選了李家既韓國菜
因為佢地等左我太耐,所以先點左二款食住等

個人覺都係醬油配蔥比配呢個粟米味好食,佢芝士過甜唔識欣賞

人蔘雞湯,配埋白飯同泡菜五小碟

值得再去
性價比高

• 蔥炸雞
  • 半半炸雞(原味+甜辣)