招聘中
月薪 (面議)
月薪
月薪
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
餐廳: Délifrance (環球大廈)
資訊:

2014-08-24 534 瀏覽
星期六嘅早上又有個藉口比自己買個豐富早餐食~係中環返工甘耐,一直無為意環球有間Delifrance,今朝竟然突然醒起!於是就去睇下多唔多人~9點令鐘去到,見到有4至5個人排緊隊,唔算多人,邊睇食咩邊排隊,好快就到。原來環球間舖都幾大間,環境不錯,當時都還有好多吉位,可惜唔夠時間堂食~睇咗陣餐牌,想搵款無甘肥既早餐~最後揀咗自選特級早餐,包括咗1個包+3款配料。 包類可選法包/多士/牛角包;配料有:炒蛋、珍寶腸、煙火腿、煙肉、烤雞、火雞片。由於感覺煙火腿同火雞片無甘肥,所以就點了這兩樣,再加炒蛋~至於包. . .聽到可以揀牛角包之後. . .明知好肥. . .但都係忍唔住. . . 超邪惡的包呀⋯自選特級早餐 $36打開早餐,大大個牛角包非常吸引~表面焗到啡黃色,外脆內軟,咬落去時十分鬆軟,又散發住濃濃既牛油香~由於太過鬆軟,唔會太飽,所以好想再食多個~~而煙火腿及火雞片都比較咸,只是薄薄一片,肉質較淋,沒甚麼特別,跟一般火腿無異,看到別人點了珍寶腸及燒雞,好像比這兩片吸引得多,所以下次不會再叫這兩款了炒蛋賣相亦不討好,表面煎得過老,看落粗糙,然而切開後,中間有點蛋汁,比較嫩滑,但蛋味不
自選特級早餐
自選特級早餐 $36
炒蛋賣相亦不討好,表面煎得過老,看落粗糙,然而切開後,中間有點蛋汁,比較嫩滑,但蛋味不算香濃
另外還配上了兩舊烤蕃茄,蕃茄新鮮,色澤鮮豔帶點亮光,帶點爽口及十分濕潤
飲品方面可配我選了即磨咖啡,咖啡味不算太濃,但尚算香滑,不帶苦澀,即使沒有加糖味道也可以接受~
後記:
最欣賞還是牛角包,想起也垂涎欲滴,其他配料則只是一般,以$36元的價格不算太抵吃,下次會試下第2款包類早餐~

早上已有甜品果撻~
2014-08-23
10 分鐘 (外賣自取)
$36 (早餐)