2024-01-26 160 瀏覽
今日放假入咗東薈城名店倉行街.行到有啲攰上咗七樓搵嘢食.見到我最鍾意食嘅越南菜。錦麗越南菜粉麵.地址喺東薈城名店倉7樓703號舖。餐廳地方闊落.裝修整潔.感覺舒適。去到餐廳啱啱兩點半.有下午茶餐.性價比高生牛肉粉跟 輕盈越式沙律.加蒜蓉牛油雞翼飲越式滴滴咖啡(熱) 生牛肉粉牛肉好滑.牛肉味香濃.拖一拖熱水由紅色變到啱啱好食得.口感特別嫩滑. 配上香蔥洋蔥湯底清甜.真係好好食。牛油雞翼真係不得了雞皮煎到金黃色.雞皮脆卜卜 .非常香口惹味.入邊嘅雞肉仲係好嫩滑好juicy.滴滴咖啡味道香濃.入口甘香.咖啡味濃鬱。炸軟殼蟹.炸到好香脆.入口鬆軟.蟹味鮮甜.火喉控制得啱啱好。越式蔗蝦.蝦餅爽口彈牙味道香甜.加上蔗香味令到蝦嘅鮮味更加突出。蟹肉牛油果芒果沙律.賣相勁吸引.芒果同牛油果清新嘅香味配上沙律菜.入口特別開胃醒神。嚟到東薈城下次都會幫襯呢間越式餐廳.無論價錢同埋食物質素都做得好好。

去到餐廳啱啱兩點半.有下午茶餐.性價比高
生牛肉粉跟 輕盈越式沙律.加蒜蓉牛油雞翼
飲越式滴滴咖啡(熱)

滴滴咖啡味道香濃.入口甘香.咖啡味濃鬱。