2023-11-30 29 瀏覽
呢日黎到將軍澳站搵野食, 見到呢間liftetastic 就醒起佢既西瓜蛋糕好出名, 我之前試過都好中意食! 但唔知原來佢係有餐廳! 所以就決定食佢~ 我地叫左明太子軟殼蟹意粉, 燒汁烤原隻春雞同埋兩個餐湯~ 餐湯係南瓜湯, 好好飲好creamy,佢上面仲有D YOGURT, 飲落去係飲到南瓜既甜同埋YOGURT 既酸, 味道好夾! 好正! 明太子軟殼蟹意粉份量好多! 軟殼蟹炸得熱辣辣又夠香脆! 超好食! 每條意粉都沾到明太子既醬,真係perfect! 燒汁烤原隻春雞勁JUICY! 一路切開D雞汁一路流緊出黎, 食落好嫩, 一D都唔會overcook! 配埋燒汁食真係一流! 估唔到佢除左甜品連正餐都咁出色! 滿足哂我兩個胃!