2010-01-17 7 瀏覽
今日再到Regala食午飯,首先食碗即煮牛肉金邊粉,唔知係咪因為天氣疼,碗熱辣辣湯粉加微辣海鮮冬陰公湯,生洋葱、金不換、青檸,令碗粉香噴噴,正呀!!!!!!!之後再食沙律,新鮮蔬菜獨有脆口感覺,再用日式芝麻醬,令我連食兩碟。 熱食方面有羊肉咖喱,簡單配白飯,第一口巳經令我以外驚喜,傳統香料配合得天衣無縫,必食推介。大金葉烤魚食落特別有越南風味。試咗少少木瓜柚子大蝦沙律,充滿東南亞特色。 至於甜品方面,紐約芝士餅、蘋果批、朱古力班尼,加一杯Cappuccino,令到我哋呢個午餐非常滿足。結賬時經理話入會有25%disc,我哋減咗成舊水,真係超值。 酒店中午自助餐算抵食,每人唔使$100 環境又舒服,不過好旺場,下次記得要訂位。
2010-01-08
  • 牛肉湯河,羊肉咖哩,木瓜柚子大蝦沙律,紐約芝士餅